🇫🇷 Alles over de tweede repetitie van Slimane.

🇫🇷 Alles over de tweede repetitie van Slimane.

De Franse openbare omroep France télévision selecteerde Slimane om het land te vertegenwoordigen. Zijn lied Mon Amour werd als allereerste lied voor Malmö uitgebracht. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

De act van deze voorstelling heeft dezelfde energie als de officiële video, met veel close-ups van Slimane die zijn pijn deelt en de grote vragen over de liefde stelt. Zijn stembereik en de eenvoudige pianobegeleiding creëren een soort ademloze intensiteit, en niemand doet zijn soort chanson d’amour zo goed als hij.

Qua act begint het met Slimane die in een wit pak op de grond ligt, en hij voert de eerste helft van het nummer op zijn knieën uit, waarbij hij met de camera communiceert op een manier die aanvoelt als een POV van een heel intens argument. De combinatie hiervan met de vragen die hij stelt in de teksten voelt echt meeslepend, alsof je deel uitmaakt van de ontmoeting. We hadden misschien wel drie minuten lang onze adem ingehouden. Aan het einde is er een gedeelte waarin Slimane wegstapt van de microfoon en het slotkoor volledig acapella zingt, in een rookwolk. We hebben dit element eerder gezien tijdens het pre-partyseizoen, maar in deze grote arena zorgt het voor een angstaanjagende echo.

Na elke repetitie loten de landen van de BIG5 in welk deel van de show ze zullen aantreden. In de nacht van donderdag op vrijdag zal de startvolgorde voor de finale bekend worden gemaakt. De volgende die mag loten is Slimane uit Frankrijk.

Pure klasse en emotie, zo kunnen wij de Franse inzending van dit jaar omschrijven. Wat houden we van de zanger, het lied en de intieme act. Ook leuk om zijn truckje te zien. Top tien materiaal!

⭐⭐⭐⭐⭐

Frankrijk is één van de zeven stichtende leden van het Eurovisiesongfestival. In de meer dan 60 jaar dat Frankrijk deelneemt aan het Eurovisiesongfestival kon het land vijfmaal winnen. De laatste Franse overwinning dateert al van 1977. Frankrijk is al een tijdje opzoek naar een nieuwe overwinning. Dit jaar koos de openbare omroep intern om Slimane naar het Eurovisiesongfestival te sturen met Mon Amour. Ontdek meer over de Franse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.