๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ธ Alles over de tweede repetitie van Nebulossa.

๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ธ Alles over de tweede repetitie van Nebulossa.

Voor het derde jaar op rij organiseerde de Spaanse openbare omroep RTVE de wedstrijd Benidorm Fest. De winnaar, Nebulossa mag Spanje vertegenwoordigen met het lied Zorra. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Het is een enorme discobop, en fans van Benidorm Fest zullen blij zijn om te horen dat de ronde rode bank naar Malmรถ is gekomen, maar een voorste gedeelte is goud geverfd, zodat het op de Spaanse vlag trekt. We ontdekken dit echter pas aan het einde van de intro, omdat deze voorstelling BINNEN de middelste kubus begint โ€“ het is de eerste keer dat we hem helemaal tot aan het podium zien zakken. Dat betekent dat er ECHT EEN DOOS is. Ongelooflijk. De hele sfeer en esthetiek komt overeen met wat we zagen op Benidorm Fest, maar dan groter en fantastischer โ€“ met teksten op de LED-muur tijdens de meezingsecties, en enorme ZORRA’s die op de kubussen pulseren.

Mery’s kostuum is een doorschijnende kanten catsuit met wijd uitlopende broek en gigantische schouders. We hebben zojuist vernomen dat het is ontworpen door de Amerikaanse ontwerper Michael Costelloe en is ingelegd met meer dan 100.000 kleine kristallen. Haar twee mannelijke dansers beginnen intussen in stijlvolle zwarte pakken, maar worden al snel achterwege gelaten door blote borsten, stringkorsetten en PVC-dijlaarzen. Het is drie minuten puur theater en we kunnen niet wachten om het hele publiek volgende week mee te horen zingen.

Na elke repetitie loten de landen van de BIG5 in welk deel van de show ze zullen aantreden. In de nacht van donderdag op vrijdag zal de startvolgorde voor de finale bekend worden gemaakt. De volgende die mag loten waren de leden van Nebulossa.

Onze guilty peasure is dit jaar Spanje. Wij zijn weg van het lied, de zangeres en de act. Gaat dit scoren in Malmรถ? Waarschijnlijk niet. Gaan we fun hebben en meebrullen? Zeker wel.

โญโญโญ

Spanje neemt sinds 1961 deel aan het Eurovisiesongfestival en kon tweemaal de wedstrijd winnen. De eerste keer was in 1968 toen de Spaanse dictatuur stemmen kocht bij omroepen. Een jaar later won Spanje het Eurovisiesongfestival in eigen land en opnieuw was er een rel want er werden toen vier overwinaars aangeduid. Spanje is sinds 1999 lid van de BIG5 en mag daarom rechtstreeks aantreden in de finale. Benidorm Fest 2024 werd gewonnen door het duo van Nebulossa met het lied Zorra. Ontdek meer over de Spaanse inzending via onze reeks The Road to Malmรถ.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

๐Ÿ“ท: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | โœ๏ธ: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.