🇪🇸 Nebulossa met “Zorra” wint Spaanse voorronde Benidorm Fest.

🇪🇸 Nebulossa met “Zorra” wint Spaanse voorronde Benidorm Fest.

Afgelopen week was de Spaanse stad Benidorm het middelpunt van de Spaanse showbizzwereld want deze week werd Benidorm Fest georganiseerd.

In deze wedstrijd werd beslist wie Spanje zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö, Zweden. Ruth Lorenzo en Marc Calderó presenteerden de volledige show waarin de acht kandidaten streden voor de overwinning. Wie de winnaar van de avond werd, werd beslist door een combinatie van een vakjury (50%), een maatschappelijke jury (25%) en de kijkers (25%). Nebulossa kreeg met het lied Zorra de meeste punten en mag naar Malmö.

Resultaten Benidorm Fest 2024

  1. Nebulossa – Zorra (156)
  2. st. Pedro – Dos extraños (Cuarteto de cuerda) (139)
  3. Angie Fernandez – Sé quién soy (128)
  4. Jorge González – Caliente (124)
  5. Almácor – Brillos platino  (99)
  6. María Peláe – Remitente (86)
  7. Sofia Coll – Here to Stay (73)
  8. Miss Caffeina – Bla bla bla (59)

Spanje is één van de BIG5 landen en mag dus rechtstreeks aantreden tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag 11 mei 2024.


Spanje op het Eurovisiesongfestival

Vanaf 1961 neemt Spanje onafgebroken deel aan het Eurovisiesongfestival en kon het festival winnen in 1968 met het lied La, la, la gezongen door Massiel en een jaar later met Salomé’s Vivo Vantando. Sinds 1999 is Spanje een van ‘BIG Five’ landen en is het hiermee rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival.

📷: RTVE

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.