Het vlaggenbeleid wordt herzien voor de wedstrijd van 2025

Het vlaggenbeleid wordt herzien voor de wedstrijd van 2025

Vandaag brak er nog een rel uit rond het Eurovisiesongfestival, deze keer over de vlaggen die welkom zijn op het Eurovisiesongfestival.

De EBU is vandaag onder druk komen te staan, na opmerkingen van de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Margaritis Schinas, over het niet toestaan van de vlag van de Europese Unie tijdens het Eurovisiesongfestival. Ze vertelde de krant Politico dat:

“Het is verbijsterend wat de EBU heeft gedaan.”

In een verklaring aan The Independent zei de EBU:

“Net als voorgaande jaren, zoals ook in 2023, was het beleid van SVT om de vlaggen van de deelnemende landen en de regenboogvlag toe te staan tijdens de wedstrijd. Er is nooit een uitdrukkelijk verbod op de EU-vlag opgenomen in het geschreven beleid.

Als gevolg van de toegenomen geopolitieke spanningen werd het vlaggenbeleid dit jaar strenger gehandhaafd door de beveiliging. Samen met onze nieuwe gastomroep gaan we opnieuw kijken naar het vlaggenbeleid voor 2025.”

In de loop van het Eurovisiesongfestival zijn er meerdere klachten geweest over vlaggen die tijdens de wedstrijd waren toegestaan. Maar daar komt dus binnenkort (hopelijk) verbetering in.

📷 Omslagfoto Daniel Stridh

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.