🇱🇺 Luxemburg start zoektocht naar kandidaat 2025.

🇱🇺 Luxemburg start zoektocht naar kandidaat 2025.

Luxemburg werd gisteravond dertiende tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival met Tali en het nummer Fighter. De zoektocht naar een opvolger is al gestart.

“We bereiden ons voor en zoeken naar de volgende kandidaat die naar Zwitserland gaat”,

David Gloesener

De Luxemburgse delegatieleider, David Gloesener deed deze uitspraak tegen een journalist van RTL. Alles is ‘on track’ en niets staat er hen in de weg om een nieuwe editie van Luxembourgs Song Contest te organiseren. De komende dagen en weken zal het Eurovisiesongfestival en de deelname van Luxemburg worden geëvalueerd bij de omroep en de overheid. Later zal RTL meer informatie geven over de selectie van de volgende kandidaat.

Luxemburg op het Eurovisiesongfestival

Luxemburg was een van de zeven landen die deelnamen aan het eerste Eurovisiesongfestival in 1956. In totaal 37 keer deel aan de wedstrijd voordat het zich na 1993 terugtrok uit de wedstrijd. Gedurende deze 37 jaar wonnen ze de wedstrijd vijf keer, de laatste keer van deze overwinningen vond plaats in 1983. Luxemburg was in 2004 dicht bij een terugkeer naar de wedstrijd maar het was wachten tot 2024 eer het land een comeback maakte.

Tali mocht na 31 jaar de comeback doen van het Eurovisiesongfestival. Zij vertegenwoordigde het land met het lied Fighter. Met 103 punten eindigde ze op een dertiende plaats in de finale.

📷Omslagfoto Corinne Cumming – EBU

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.