🇨🇭 Genève toont interesse om gaststad 2025 te worden.

🇨🇭 Genève toont interesse om gaststad 2025 te worden.

Enkele uren geleden won Nemo het 68e Eurovisiesongfestival met The Code voor Zwitserland. En de ogen zijn al gericht op het volgende Eurovisiesongfestival.

De stad Genève heeft al bekend gemaakt geïnteresseerd te zijn om het Eurovisiesongfestival 2025 te organiseren. Volgens RTS onderneemt Genève serieuze stappen om in 2025 gaststad te zijn. In samenwerking met de stad Genève heeft Palexpo Genève een aanvraag ingediend bij de Swiss Broadcasting Corporation (SRG SSR).

Het Palexpo Congres- en Expositiecentrum heeft de capaciteit om dé arena te zijn voor het festival. Met bijna 32.000 m2 biedt het plaats aan ongeveer 15.000 toeschouwers. Palexpo is samen met de lokale overheid in Genève wekenlang aan de slag gegaan met hun aanvraag bij een Zwitserse overwinning. Als Genève gastheer wordt van het evenement, zal Palexpo Genève alle congrescentra beschikbaar stellen voor het evenement.

SRG SSR, de omroep organisatie van Zwitserland heeft vandaag zijn bestuur bij elkaar geroepen voor een extra vergadering om de winst van Nemo te bespreken. Morgen start de omroep een taskforce op om aan de slag te gaan voor het komende Eurovisiesongfestival.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.