Kijkcijfers| Finale Eurovisiesongfestival 2024.

Kijkcijfers| Finale Eurovisiesongfestival 2024.

Gisteravond was er de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. In heel wat huiskamers heeft de televisie aangestaan. Maar hoeveel kijkers trekt nu zo’n show. Hier een overzicht van de kijkcijfers.

 • België (VRT1 & La Une)
  De kijkcijfers in België zijn ook bekend. Naar het Vlaamse VRT1 keken er zo’n 861 423 kijkers, en is zo het best bekeken programma van Vlaanderen. In Wallonië keken er 314 166 kijkers.
 • Duitsland (Das Erste)
  De finale van het Eurovisiesongfestival werd in Duitsland uitgezonden op het grootste net, Das Erste maar ook op het digitale kanaal One. Op Das Erste keken er 7,38 miljoen mensen naar de wedstrijd, een marktaandeel van 36,8%. Iets minder dan vorig jaar. Bij de zender One keken er zo’n 600.000 mensen met een marktaandeel van 3%.
 • Finland (YLE TV1)
  Op de Finse openbare omroep werd de finale van het Eurovisiesongfestival uitgezonden op YLE TV1. Ongeveer 1,2 miljoen Finnen volgden de wedstrijd.
 • Frankrijk (France2)
  In Frankrijk werd de wedstrijd uitgezonden op France2, één van de grootste zenders van het land. 5,4 miljoen Fransen keken naar de wedstrijd op de zender, een marktaandeel van 36,8%. Op het hoogtepunt keken er 7,62 miljoen mensen naar de uitzending.
 • Italië (RAI Uno)
  Gisteravond keken er in Italië zo’n 5,34 miljoen mensen naar de wedstrijd op Rai Uno. Het was de tweede meest bekeken wedstrijd sinds de Italiaanse comeback in 2011.
 • Nederland (NPO1-AVROTROS)
  In Nederland was er gisteren heel wat te doen over de diskwalificatie van Nederland op de finale van het Eurovisiesongfestival. Extra nieuwsuitzendingen, extra uitzending van OP1 en natuurlijk ook de finale van het Eurovisiesongfestival werd uitgezonden. Zonder Joost Klein haalde de finale toch nog 2,11 miljoen kijkers en een marktaandeel van 57,2%.
 • Noorwegen (NRK1)
  In Noorwegen is er ook minder naar het Eurovisiesongfestival gekeken. Daar keken er zo’n 884 000 mensen naar de wedstrijd. 200 000 kijkers minder dan vorig jaar.
 • Spanje (La1)
  Ook in Spanje keken er meer mensen naar het Eurovisiesongfestival dan vorig jaar. Naar de Spaanse openbare omroep keken gisteravond zo’n 4,88 miljoen mensen naar de wedstrijd. Dit resulteerde in een marktaandeel van 41,8%.
 • Verenigd Koninkrijk (BBC One)
  In het Verenigd Koninkrijk keken gemiddeld 7,6 miljoen kijkers naar de grote finale van het Eurovisiesongfestival 2024. De finale noteerde een marktaandeel van 57%. Het cijfer is met 2,3 miljoen kijkers gedaald, maar dat zou verklaard kunnen worden dat vorig jaar het Verenigd Koninkrijk het gastland van het Eurovisiesongfestival was.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.