🇸🇪 Alles over de tweede repetitie van Marcus & Martinus.

🇸🇪 Alles over de tweede repetitie van Marcus & Martinus.

Het gastland stuurt dit jaar Marcus & Martinus naar het eigen Eurovisiesongfestival met het lied Unforgettable. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Tijd voor de favoriete Noren van Zweden om te repeteren – het zijn Marcus & Martinus, die wat dubbele dansenergie naar de arena van Malmö brengen. Dit nummer opent de grote finale op 11 mei, en WAT een manier om de show te beginnen.

De 22-jarige Marcus & Martinus hebben geen officiële video voor dit nummer uitgebracht, omdat dat niet nodig was – de act op Melodifestivalen is in feite het kijken naar een supergepolijste popvideo die in realtime wordt gemaakt. Ze hebben dezelfde show naar Malmö gebracht, wat betekent dat het onze DERDE BOX VAN DE DAG is! De act blijft vrijwel ongewijzigd, tot aan de blauwe en zwarte outfits en vier achtergrondzangers in omhullende tinten. Maar wat heel anders aanvoelt, is de schaal; de kubussen voegen een nieuwe dimensie en verhoogde lichteffecten toe, vooral nadat de box halverwege uit elkaar gaat en de rest van de voorstelling zich voor het podium afspeelt. Vanaf dat moment zijn de LED-wand en de kubussen volledig pulserend neon, en het geheel heeft zoveel bas dat het door de vloer bonst.

De startpositie van het gastland wordt telkens tijdens een delegatiemeeting bepaald door een loting. Marcus & Martinus kregen de eerste startpositie toegewezen en zo zullen zij dus volgende week het Eurovisiesongfestival openen.

Zweden komt opnieuw sterk voor de dag met een tot in de puntjes afgewerkte act. Soms te gepolijst zelfs. De jury’s gaan hier opnieuw van smullen maar wij vrezen dat de kijkers toch liever iets ‘echter’ ziet (een Kroatië misschien?). Top vijftien in de finale is zeker haalbaar.

⭐⭐⭐

Zweden neemt sinds 1958 deel aan het Eurovisiesongfestival en won maar liefst zeven keer het festival. De eerste overwinning dateert van 1974 met Abba, later volgden nog Herreys (1984), Carola (1991), Charlotte Nilsson (1999), Loreen (2012), Måns Zelmerlöw (2015) en vorig jaar opnieuw Loreen. Dit jaar stuurt Zweden het duo Marcus & Martinus naar het eigen Eurovisiesongfestival met het lied Unforgettable. Ontdek meer over de Zweedse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.