🇩🇪 Alles over de tweede repetitie van Isaak.

🇩🇪 Alles over de tweede repetitie van Isaak.

Half februari werd er op de Duitse openbare omroep de nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival georganiseerd. Isaak met het lied Always On The Run werd de winnaar. Hij mag Duitsland vertegenwoordigen tijdens de finale. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Het is nu tijd voor het Duitse ISAAK, met zijn powerballad Always On The Run. Deze act heeft een grote make-over ondergaan sinds Das Deutsche Finale in februari – ISAAK bevindt zich ook in een kamer, maar in plaats van een smerige sportschool ziet het eruit als een zeer stijlvolle woonkamer, gemaakt van een zwart metalen raamwerk, waardoor hij nog steeds te zien is van alle kanten. Er is ook een open haard – en vanaf het eerste refrein barsten alle drie de zijden van de kamer in vlammen op, alsof het huis afbrandt. Moeilijk om de sfeer in woorden te vatten, maar het is echt indrukwekkend.

De set zit onder de middelste kubus, die uit de hemel is neergedaald om een plafond te creëren, maar tijdens de middelste acht wordt de hele set weggereden en staat ISAAK gewoon in het midden van het podium, gekleed in een zwart pak en geflankeerd door vier backingzangers. Zowel op het scherm als op het podium zijn het drie minuten die echt impact hebben. De interactie van ISAAK met delen van de kamer, de vlammen en de dynamische verandering van set halverwege verhoogt echt wat toch al een krachtige stem is.

Na elke repetitie loten de landen van de BIG5 in welk deel van de show ze zullen aantreden. In de nacht van donderdag op vrijdag zal de startvolgorde voor de finale bekend worden gemaakt. Isaak is de tweede die mag loten vandaag.

Wij vragen ons al enkele jaren af wat het probleem is met Duitsland en het Eurovisiesongfestival. Vaak sturen ze wel leuke liedjes naar de wedstrijd maar meestal is het net niet goed genoeg en blijven de punten dan ook achter. Wij vrezen dat het dit jaar zelfde liedje zal zijn voor het land. Wel jammer…

Duitsland is één van de zeven stichtende leden van het Eurovisiesongfestival en tevens ook het land dat het meest deelnam aan de wedstrijd. Enkel in 1996 was het land niet aanwezig omdat het toen niet door een voorronde kon geraken. Twee overwinningen heeft Duitsland op zijn naam staan. De eerste in 1982 met Nicole en Ein bißchen Frieden en in 2010 met Lena en het lied Sattelite. Dit jaar won Isaak de nationale voorronde met Always on the Run. Ontdek meer over de Duitse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.