🇸🇪 Marcus & Martinus openen de finale van het Eurovisiesongfestival 2024.

🇸🇪 Marcus & Martinus openen de finale van het Eurovisiesongfestival 2024.

Zoals gebruikelijk tijdens de bijeenkomst van de 37 delegaties werd de startpositie van het gastland in de startvolgorde bepaald door een loting. Deze loting bepaalde dat de Zweedse act Marcus en Martinus de grote finale in zullen openen.

Sinds de introductie in 2013 wordt het startvolgorde van het gastland altijd willekeurig getrokken om ervoor te zorgen dat het gastland geen voorkeursbehandeling of voordeel krijgt bij het bepalen van de rest van de startvolgorde.

De positie van Zweden in de trekking werd geloot door Andrew Cartmell, de producent van het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Pas in de nacht na de tweede halve finale zal de volledige startvolgorde bekend worden gemaakt.

Zweden opent in mei dus de finale van het Eurovisiesongfestival en dat is al van 1970 geleden dat het gastland de finale van het Eurovisiesongfestival mag openen.

Zweden op het Eurovisiesongfestival.

Zweden is de laatste jaren uitgegroeid tot het best scorende land op het Songfestival. In totaal nam het land 59 keer deel aan het festival en kon het zevenmaal winnen. De eerste winst dateert van 1974 met ABBA. Later volgenden nog winsten in 1984, 1991,1999,2012, 2015 en 2023.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.