Enkele veranderingen tijdens het Eurovisiesongfestival 2024.

Enkele veranderingen tijdens het Eurovisiesongfestival 2024.

Vandaag en morgen komen de delegaties van de 37 deelnemende omroepen samen voor de voorbereidingen voor het Eurovisiesongfestival. Enkele veranderingen werden vandaag al bekend gemaakt.

Big 5 en het gastland

De Big 5 (Italië, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Spanje) en het gastland Zweden zullen hun lied nu live en volledig brengen tijdens de halve finales. Ze zullen het podium betreden in een niet-competitieve positie, afgewisseld tussen de kandidaten van elke avond. Dit wil dus zeggen dat er net voor de bekendmaking van de resultaten in de halve finale geen plaats meer is voor repetitiebeelden van de leden van de BIG5 en het gastland. Ook het interview met de kandidaten zal verdwijnen.

In de eerste halve finale zullen we de inzendingen van Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden zien, in de tweede halve finale zien we de inzendingen van Frankrijk, Italië en Spanje.

Deze wijziging zal resulteren in de annulering van het eerder gebruikte interval, waarin kijkers repetitiefragmenten van de Big 5 en hosts van de avond ervoor te zien kregen, plus een interview van de presentator.

Het stemmen

Tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival zal het publiek kunnen stemmen vanaf het eerste lied en zal het dus niet meer wachten zijn tot het laatste lied eer er mag gestemd worden. Enkel in 2010 en 2011 kon er al gestemd worden vanaf het eerste lied.

Rest of the world

Er worden ook verdere wijzigingen aangebracht in de stemming voor de Rest van de Wereld, waarbij het enige online platform voor kijkers buiten de deelnemende landen bijna 24 uur per show kan stemmen. Om tegemoet te komen aan de verschillende tijdzones is de online stemming over de Rest van de Wereld nu open vanaf het moment dat de tweede generale repetitie de avond ervoor voor elk van de drie shows is afgelopen.

Deze eerdere online stemming voor de Rest van de Wereld vereist dat kiezers clips van alle concurrerende optredens bekijken voordat het stemplatform wordt geopend. Dit is een soortgelijk systeem dat momenteel wordt gebruikt voor het online stemmen op het Junior Eurovisie Songfestival.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.