🇫🇷 Beluister nu “Mon amour”, de Franse inzending voor Malmö.

🇫🇷 Beluister nu “Mon amour”, de Franse inzending voor Malmö.

Deze ochtend raakte bekend dat Frankrijk Slimane naar het Eurovisiesongfestival in Malmö stuurt. Tijdens het avondjournaal raakte zijn lied Mon amour bekend.

Mon amour is dus de eerste inzending die we kennen voor het Eurovisiesongfestival in Malmö én tevens de eerste inzending die we kennen voor tijdens de finale op zaterdag 11 mei 2024. Het lied is geschreven door Meir Salah, Yaacov en Slimane zelf.

Slimane Nebchi, artiestennaam Slimane is afkomstig uit Algerijnse ouders en woont in de regio van Parijs. Zijn carriere begon met covers via YouTube in 2009. De grote doorbraak kwam er in 2016 toen hij deelnam aan de lokale versie van The Voice. Zijn debuutalbum ‘À bout de rêves’ kreeg dubbel platina en steeg door naar de eerste plaats in de Franse hitparade.

Frankrijk is het eerste land dat volledig klaar is voor het Eurovisiesongfestival in Malmö. Zowel de kandidaat als het lied zijn bekend. Dit is namelijk heel vroeg want er zijn nog 184 dagen tot de finale tot het Eurovisiesongfestival.

Frankrijk op het Eurovisiesongfestival.

Frankrijk was één van de zeven landen die zijn debuut maakte op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Enkel in 1974 en 1982 was het land er niet bij. In totaal kon het land vijfmaal het songfestival winnen met de laatste overwinning in 1977.

📷: TF1

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.