🇦🇱 Alles over de tweede repetitie van Besa Kokëdhima.

🇦🇱 Alles over de tweede repetitie van Besa Kokëdhima.

De Albanese Besa Kokëdhima volgende week als tweede aantreden in de tweede halve finale. Zij zal Albanië vertegenwoordigen met het lied Titan. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Tijdens de eerste repetities droeg Besa nog een blauw broekpak maar deze heeft ze overboord gegooid en voor de tweede repetitie is ze voor een kleurrijk topje met broek gegaan. Ze heeft ook twee achtergrondzangeressen en drie danseressen in naakte bodysuits die een eigentijdse routine uitvoeren. Projecties van nog meer dansers op de LED-wand en de kubussen geven het geheel nog meer ruimte en dramatiek, waardoor het voelt alsof ze het podium vullen. Simpel, maar echt effectief. De manier waarop dit nummer in het slotrefrein vol drum-‘n-bass gaat, geeft het een echt episch einde, en het tempo van de dans wordt opgevoerd. Geen spoor van pyro tijdens deze voorstelling.

Albanië komt met een typische inzending. Vrouw zingt dramatische song, doet wat uithalen en klaar is kees. Altijd wel goed gedaan maar we verwachten toch wat vernieuwing bij Albanië. Titan is geen toplied maar is ook niet slecht. Finale? We vrezen ervoor.

In 2004 maakte Albanië zijn debuut op het Eurovisiesongfestival maar kon nog nooit de wedstrijd winnen. Het beste Albanese resultaat werd in 2012 behaald toen Rona Nishliu het lied Suus zong naar een vijfde plaats. Festivali i Këngës werd dit jaar gewonnen door Besa Kokëdhima met het lied Zemrën N’dorë. Later werd het lied vertaald naar het Engels en kreeg de titel Titan. Ontdek meer over de Albanese inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.