🇬🇷 Alles over de tweede repetitie van Marina Satti.

🇬🇷 Alles over de tweede repetitie van Marina Satti.

ERT, de Griekse openbare omroep selecteerde intern Marina Satti om het land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Zij mag als derde aantreden met het lied Zari. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Qua act brengt Marina dezelfde attitude met zich mee die we in de officiële video zagen: de kilt is verruild voor een glanzende paarse jurk met een puffballrok, gecombineerd met zwarte laarzen met hakken. Marina heeft vier achtergronddansers – drie mannen en één vrouw – die samen met Marina nauwkeurige streetdance-bewegingen combineren met traditionele elementen. Er is veel close-up camerawerk – Marina maakt echt contact met het tv-publiek en het ziet er ook live op het podium geweldig uit.

Qua graphics is er heel veel kleur en energie – met neonroze zwevende ZARI-graphics op de kubussen en graffiti-achtige visuals op de LED-muur die dezelfde stedelijke sfeer creëren die we in de officiële video zagen. Het is dit jaar ook weer een nummer met diepe bassen, waardoor de TA TA TA echt door de vloer van de arena trilt. Officieel een knaller.

Na enkele magere jaren met typische bijdragen komt Griekenland dit jaar verrassend uit de hoek. Met het opzwepende Zari zal ze heel de zaal en de kijkers thuis doen dansen. En die Ta Ta Ta blijft verdomd goed in het hoofd hangen. Los naar de finale en wie weet een top tien plaats voor Griekenland? Het zit erin dit jaar.

⭐⭐⭐⭐

Griekenland neemt sinds 1974 deel aan de wedstrijd en kon in 2005 voor het eerst Eurovisiesongfestival winnen. My Number One van Helena Paparizou werd een evergreen. Dit jaar organiseerde de nationale omroep ERT een interne selectie om te bepalen wie het land mag vertegenwoordigen. Marina Satti won de interne selectie met Zari. Ontdek meer over de Griekse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.