Vanavond op de TV.

Vanavond is er op één de verjaardagshow rond 60 jaar Eurovisiesongfestival te zien. Om 20u45 start Eurovision Song Contest’s Greatest Hits.
In de Londense Hammersmith Apollo betreden vijftien van de meest memorabele kandidaten uit het 60-jarige bestaan van het Eurovisiesongfestival het podium voor een spetterend concert. Met optredens van onder meer de Oostenrijkse Conchita Wurst, het Britse Brotherhood of Man met hun hit ‘Save Your Kisses for Me’ uit 1976, de Finse hardrockband Lordi, de Israëlische Dana International en de Ier Johnny Logan, de enige die zich drie keer winnaar van Eurosong mocht noemen – twee keer als zanger en één keer als songwriter. Vandaag brengt hij een mix van ‘What’s Another Year’ en ‘Hold Me Now’. De presentatie is in handen van Graham Norton en de Zweedse Petra Mede. Commentaar wordt voorzien van Peter Van De Veire.

Om 22u15 volgt op één Het verhaal van… Agnetha.
Agnetha Fältskog is een van de bekendste en meest raadselachtige iconen van de popcultuur. Na het begin van haar carrière als soloartieste op 15-jarige leeftijd, richtte ze samen haar man Björn Ulvaeus en het koppel Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad de latere groep ABBA op. ABBA werd een van de meest succesrijke muzikale acts in de popgeschiedenis en de band verkocht wereldwijd meer dan 370 miljoen albums. Nadat de band (en haar huwelijk) in 1982 eindigde, begon Agnetha terug solo te zingen, maar verdween langzaam uit de popscene in de jaren 90, uitgeput door roem en een leven in de schijnwerpers. Dit jaar keerde Agnetha terug naar de muziekwereld met de release van haar nieuwste album ‘A’.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.