Dit Weekend| Maandag update

Het weekend zit er al weer op maar op maandag proberen we het weekendgevoel een beetje te verlengen door terug te blikken op de afgelopen dagen. In vier landen werden er voorrondes georganiseerd voor het Eurovisiesongfestival. Een terugblik:
21px-Flag_of_Israel.svg Israël

De Israëlische omroep Keshet 12 en Kan zijn al een hele tijd opzoek naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. De wedstrijd HaKokhav HaBa L’Eurovizion is dit weekend aanbeland bij de vierde voorronde. In deze voorronde brachten de elf resterende kandidaten een cover samen met Idan Raichel. De kandidaat die de minste stemmen kreeg werd uitgesloten voor de volgende voorronde. Meer info: Resultaten 4e voorronde


23px-Flag_of_Lithuania.svg Litouwen
In Litouwen stond dan weer de derde en laatste voorronde van de wedstrijd Pabandom iš naujo! op het programma. Twaalf nieuwe kandidaten waagden hun kans voor de zes plaatsen die recht gaven op deelname aan de halve finales. De groep The Roop kreeg zowel van de kijkers als van de vakjury de twaalf punten en werden hiermee de winnaar van de avond met hun inzending On fire. De top drie werd vervolledigd door Aistė Pilvelytė en KaYra. Meer info: Resultaten voorronde 3 Pabandom iš naujo!.
23px-Flag_of_Malta.svg Malta
Op de Maltese omroep loopt sinds begin november de talentenwedstrijd X-Factor op het scherm. Gisteravond is men aanbeland bij de derde liveshow met nog acht kandidaten. Het werd meteen al een grote eliminatieronde want opnieuw werden er twee kandidaten werden naar huis gestuurd. Meer info: Resultaten derde liveshow X-Factor.
21px-Flag_of_Norway.svg Noorwegen


In Noorwegen is de wedstrijd Melodi Grand Prix 2020 afgelopen weekend aanbeland bij de derde van vijf voorrondes. Vier kandidaten werden verdeeld in twee duels. De winnaar van elk duel nam het opnieuw tegen elkaar op en de winnaar mag aantreden tijdens de grote finale op zaterdag 15 februari. Het gouden duel werd zaterdag gewonnen door Kristin Husøy met het nummer Pray for me. Meer info: Resultaten voorronde 3 Melodi Grand Prix.

Komende week

Komende week wordt een drukke en spannende week. Dinsdag wordt namelijk in het stadhuis van Rotterdam geloot in welke halve finales de 35 landen zullen aantreden. Alles zal live te volgen zijn via NPO1 en via onze Twitterpagina. Donderdag is het opnieuw een spannende dag want dan maakt de Spaanse omroep RTVE zijn nummer bekend voor het Eurovisiesongfestival. Wie graag het Eurovisiesongfestival live wil bijwonen in Rotterdam kan donderdag opnieuw zijn kans wagen voor kaartjes bij de tweede ticketverkoop. In Israël gaat de voorronde HaKokhav Haba verder met de vijfde voorronde op maandag en donderdag. Uitkijken is het voornamelijk naar het weekend. De voorrondes in Litouwen (zaterdag), Malta (zondag) en Noorwegen (zaterdag) gaan verder en in Zweden starten ze zaterdag met Melodifestivalen. Ook in Polen start de voorronde Szansa na Sukces met de eerste halve finale.
Hou dus zeker onze siteFacebook-, Instagram– en Twitterpagina in de gaten en blijf zo op de hoogte van al het nieuws.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.