Eurovision60: Het eerste…nummer

Deze week staat Eurosongland een hele week in het teken van 60 jaar Eurovisiesongfestival. Dinsdag werd in het Verenigd Koninkrijk de show Eurovision Greatest Hits opgenomen en zaterdag is deze bij ons te zien één. In die bijna 60 edities van het Eurovisiesongfestival is er veel gebeurt. Daarom gaan wij elke avond in de reeks De eerste grasduinen in het archief opzoek naar wie de eerste kus gaf, wat het eerste attribuut was, wie de eer kreeg om het eerste nummer te mogen brengen 60 jaar geleden, de eerste podiumverstoorder. Vandaag is het onze laatst aflevering en gaan we opzoek naar het allereerste nummer.

Het eerste nummer
Momenteel is het laatste nummer dat op het Eurovisiesongfestival gebracht is de inzending van het Verenigd Koninkrijk. Children of the Universe was het 1356ste nummer ooit op het Eurovisiesongfestival. Het 1000ste nummer van het festival was voor de Ierse inzending uit 2006 (halve finale). Beide inzendingen wonnen niet. Maar wat was nu het allereerste nummer op het Eurovisiesongfestival?De eer voor het allereerste nummer op het Eurovisiesongfestival is voor de eerste inzending van Nederland. Met De vogels van Holland werd er niet gewonnen maar zal wel voor eeuwig het allereerste nummer blijven op het Eurovisiesongfestival.

Met het eerste nummer sluiten wij deze reeks, morgen is er op één de verjaardagsshow rond het 60jaar eurovisiesongfestival. Op onze Twitterpagina loopt sinds maandag de Twittermarathon: 60 jaar Eurovisiesongfestival.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.