Vandaag| Loting halve finales Eurovisiesongfestival 2020.

Deze avond wordt de officiële overdracht gedaan tussen de oude gaststad en de nieuwe gaststad van het Eurovisiesongfestival. Dat wordt symbolisch gedaan door de sleutels van het Eurovisiesongfestival te overhandigen aan de burgemeester van Rotterdam.
Maar veel belangrijker is de loting van de halve finales. We komen vanavond te weten in welke halve finale Hooverphonic zal aantreden voor België. Nederland is door de winst van Duncan automatisch gekwalificeerd voor de finale.
De loting zal gebeuren in twee delen. In het eerste deel krijgt de BIG5 en Nederland te horen in welke halve finale ze zullen moeten meestemmen en live uitzenden op televisie. In het tweede deel komen de andere 35 landen aan de beurt. Zij worden geloot in één van de twee halve finales en in welk deel van de show. De loting gebeurt via potten, op basis van het stemgedrag van de afgelopen jaren. Zo wil de EBU de vriendjespolitiek een halt toeroepen.
Indeling potten
Pot 1 Albanië, Kroatië, Noord-Macedonië, Oostenrijk, Servië, Slovenië en Zwitserland
Pot 2 Australië, Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden
Pot 3 Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Moldavië, Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland
Pot 4 Bulgarije, Cyprus, Griekenland, Malta, Portugal, Roemenië en San Marino
Pot 5 België, Ierland, Israël, Letland, Litouwen, Polen en Tsjechië
Hoe te bekijken?
De loting voor de halve finales wordt dit jaar live uitgezonden op de gastomroep van het Eurovisiesongfestival, NPO1 vanaf 16u10. Deze zender is te bekijken in volledig België en Nederland. Wie geen televisietoestel in de buurt heeft kan terecht op YouTube.

Op de Twitterpagina van Eurosongland zal er uitgebreid verslag te vinden zijn vanaf 15u45. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.