The Life After [7]: Roger Cicero.

Op 12 mei 2007 deed Roger Cicero mee aan het Eurovisiesongfestival 2007, met Frauen regier’n die Welt (Vrouwen regeren over de wereld) vertegenwoordigde hij Duitsland. Jammer genoeg kon hij niet echt scoren en eindigde de Duitse bijdrage op de 19e plaats (van de 24).
Later op het jaar verschijn zijn 2de solo album “Beziehungsweise” en dat scoorde zeer goed in de charts van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Bovendien kreeg dit album 3 keer goud in Duitsland! Die Liste & Bin heute Abend bei dir zijn de singles die uitgebracht werden uit dit album. Cicero maakte in 2009 zijn filmdebuut in Hilde als muzikant Ricci Blum. De film is een biografie van de Duitse zangeres en actrice Hildegard Knef. In datzelfde jaar stond hij ook in voor de zang en spreekstem van Prins Naveen uit de Disneyfilm “The Princess and the Frog”.
Nicht Artgerecht was de eerste single die in maart 2009 gereleased werd uit het 3de studio album “Artgerecht”. Ook dit album kende in de Duitstalige landen een groot succes en kreeg ook platinum.
Op het Montreux Jazz Festival 2010 in Zwitserland was Cicero en zijn Big Band headliner. Zijn concert werd uitgebracht op DVD als Roger Cicero – Live at Montreux 2010.
Weggefährten: Meine Songs fürs Leben (mijn liedjes voor het leven) was het eerste en enige boek die hij uitbracht. In het boek beschrijft hij de geschiedenis en betekenis van liedjes van The Beatles, Prince,…Ook gaat het over zijn jeugd in West-Berlijn, zijn studies en zijn persoonlijke leven.
In 2015 kwamen er 2 albums uit The Roger Cicero Jazz Experience en Cicero Sings Sinatra – Live in Hamburg, enkel het laatste kon op veel bijval rekenen in de charts.
Roger Cicero zette zich in voor de organisatie Save the Children, vooral voor projecten in Roemenië, het vaderland van zijn vader. Ten behoeve hiervan veilde hij in april 2008 zijn auto op eBay. Hij zette zich ook in voor het intellectueel eigendom. Samen met 200 andere kunstenaars ondertekende hij een open brief aan bondskanselier Angela Merkel waarin haar werd gevraagd aandacht te besteden aan de bestrijding van valse kopieën.

Op 24 maart 2016 overleed Roger Cicero op 45 jarige leeftijd aan een beroerte!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.