🇩🇰 Kandidaten en liedjes Dansk Melodi Grand Prix bekend.

🇩🇰 Kandidaten en liedjes Dansk Melodi Grand Prix bekend.

De Deense openbare omroep DR heeft vandaag de kandidaten en liedjes bekend gemaakt die nog in de running zijn om het land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö, Zweden.

In totaal kreeg de omroep meer dan 500 inzendingen binnen. Maar een vakjury selecteerde de beste act kandidaten. Zij zullen 17 februari hun inzending live brengen tijdens de finale van Dansk Melodi Grand Prix. Sara Bro en Stéphanie Surrugue presenteren de show vanuit de DR Koncerthset in Kopenhagen.

Deelnemers Dansk Melodi Grand Prix

Eén van de deelnemers is Basim, hij vertegenwoordigde exact tien jaar geleden Denemarken met Cliché Love Song. Hij eindigde toen negende.

Wie van de acht Denemarken zal vertegenwoordigen komen we te weten op 17 februari 2024.

Wat er deze week ook zal gebeuren met Denemarken op het Eurovisiesongfestival, volgend jaar doet de omroep gewoon terug weer mee.

En ze staan al ver met hun voorbereidingen. DR, de omroep van Denemarken liet vandaag al weten dat hun nationale voorronde Dansk Melodi Grand Prix zal plaatsvinden op zaterdag 1 maart. Het is de 55e editie en zal gehouden worden in de Jyske Bank Boxen in Horsens.

Erik Struve Hansen, hoofd van de Dansk Melodi Grand Prix en de Deense Eurovisie-delegatie, zei:

“Dit jaar verzamelde de Deense Melodi Grand Prix meer dan een miljoen mensen voor een muziekfeest in huiskamers door het hele land. Ik kijk ernaar uit om weer mensen samen te brengen voor een feestelijke avond in de geest van muziek, die in 2025 rechtstreeks vanuit de Box in Herning zal plaatsvinden. De ambitie is om de ingeslagen weg van dit jaar voort te zetten en de Denen een enorm Grand Prix-feest te bezorgen.”

Tickets voor Dansk Melodi Grand Prix 2025 gaan op 7 mei om 12:00 uur in de verkoop. Tickets kun je hier kopen.

Komende donderdag zal Denemarken vertegenwoordigt worden door Saba en het lied Sand tijdens de tweede halve finale. Je kan meer ontdekken over de Deense in onze The Road to Malmö.

📷 William Green

📷: DR

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.