De nummer 3 van de tien grootste diva’s

03: Pastora Soler

U kon de afgelopen maanden stemmen voor uw grootste diva. Vandaag zijn we aanbeland bij de nummer 3 in onze lijst en dat is de Spaanse Pastora Soler. Pilar Sánchez Luque werd geboren in Coria del Río op 27 september 1978. Soler is al sinds midden jaren negentig actief in de muziek en bracht in de afgelopen 15 jaar vele albums uit.
In 2011 werd ze genomineerd voor een Latin Grammy voor haar album 15 años. Tevens verscheen dat jaar Una mujer como yo van haar hand. In haar vroegere werk was haar muziekstijl voornamelijk flamenco-gericht; sinds enige jaren is ze echter meer de popkant opgegaan. In 2012 werd ze door TVE gevraagd om Spanje te vertegenwoordigen.

De diva op het Eurovisiesongfestival

Pastora Soler zong in de voorselectie op de Spaanse televisie drie liedjes. Kijkers thuis en een jury besliste met welk lied Pastora naar Bakoe ging. Quédate conmigo werd de Spaanse inzending.

Ze behaalde er een tiende plaats in Azerbeidzjan. Paar weken geleden kwam het nieuws dat Pastora niet meer zal optreden wegens plankenkoorts. Pastora behaalde wel mooi de top drie van onze diva’s.

Morgen: nummer 2

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.