De nummer 4 van de tien grootste diva’s

04: Loreen

U kon de afgelopen maanden stemmen voor uw grootste diva. Vandaag zijn we aanbeland bij de nummer 4 in onze lijst en na Carola en Charlotte is het tijd voor een nieuwe Zweedse in de lijst namelijk Loreen. Lorine Zineb Nora Talhaoui werd geboren in het Zweedse Åkersberga op 16 oktober 1983. In 2004 nam ze deel aan de Zweedse versie van Pop Idol. Ze eindigde op de vierde plaats. In 2011 nam Loreen deel aan Melodifestivalen, de Zweedse preselectie voor het Eurovisiesongfestival met het nummer My heart is refusing me. Ze strandde in de tweedekansronde. In 2012 waagde ze opnieuw haar kans in Melodifestivalen, ditmaal met meer succes. 

De diva op het Eurovisiesongfestival

Melodifestivalen kon Loreen met Euphoria overtuigend winnen. Ze werd de nieuwe Zweedse inzending voor het Eurovisiesongfestival in Bakoe, Azerbeidzjan.

Tijdens de tweede halve finale op 24 mei 2012 in Bakoe stootte ze als grote favoriet door naar de finale van het Eurovisiesongfestival, dat ze twee dagen later, op 26 mei 2012, won met 372 punten. Het was de vijfde Zweedse zege in de geschiedenis van het songfestival.
In de weken na het songfestival groeide Euphoria in veel Europese landen uit tot een grote hit. In 11 landen, waaronder Vlaanderen, stond Loreen op nummer 1. 

Morgen: nummer 3

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.