De Bookies


Nog maar één maand te gaan en dan is het weer Eurovisiesongfestival-tijd. Alle songs zijn bekend maar wie gaat er nu winnen? Wat zeggen de bookmakers en wie haalt de meeste YouTube-videos? Wat zeggen de fans? Elke week op vrijdag krijg je van Eurosongland een overzicht van de winners en losers voor het komende festival.

Bookmakers

 land
artiest 
nummer 

01
Zweden
Måns Zelmerlöw  
Heroes 
 =
 02
Italië
Il Volo  
Grande Amore  
 =
 03
Australië
Guy Sebastian 
Tonight again
 +1
 04
Estland
Elisa Born & Stig
Goodbye to yesterday
 -1
 05
Finland
Pertti Kurikan Nimipäivät
Aina mun pitää
 =
 06
Slovenië
Maraaya
Here for you
 =
 07
Rusland 
Polina Gagarina
A Million Voices 
 =
 08
Noorwegen
Morland & Deborah Scarlett 
A Monster Like Me
 =
 09
Azerbeidzjan
Elnur Huseynov  
Hour Of The Wolf
 =


Als we kijken naar de evolutie in de voorbije twee weken dan zien we dat er heel weinig veranderingen zijn aan de top. De top 3 blijft ongewijzigd en in de top 10 wisselen enkel Australië en Estland van plaats. Als we kijken naar ons eigen landje dan zien we dat 1 plek hebben prijsgegeven en dat we op een dertiende plaats staan. Helemaal onderaan bengelen Portugal en San Marino en Tsjechië.

Youtube-video’s
Via het online video-kanaal Youtube plaatsen ook veel mensen hun persoonlijke top 40 voor het Eurovisiesongfestival.
Tegenover vorige week geleden hebben we opnieuw vijftig nieuwe video’s bekeken. Daaruit blijkt dat voor Zweden, Estland en Spanje het zeer goed terwijl Moldavië, Finland en Denemarken het eerder slecht doen. Ook België haalde enkele mooie resultaten en blijft rond een 12de plaats schommelen.


Youtube views
Elk jaar zet het officiële kanaal van het songfestival steeds alle muziekvideo’s online. Op een eerste plaats met grote voorsprong qua views staat Rusland met meer dan 3 miljoen views. Albanië is de enigste die een beetje kan volgen met 2,1 miljoen views. De top 3 wordt afgesloten met Estland die 1,6 miljoen views halen. België doet het zeker ook niet slecht met 819.000 views. Ter vergelijking Axel Hirsoux haalt tot nu toe slechts 500.000 views met zijn lied.


De top 5
Elke week presenteren wij u de top 5 van één van onze lezers. Vandaag gaan we internationaal met johannes uit Berlijn.


1. Azerbeidzjan
2. Verenigd Koninkrijk
3. Georgië
4. Ierland
5. Australië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.