Nog 24 dagen: San Marino

Nog slechts 24 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door Ć©Ć©n land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we het kleinste land op het festival San Marino.
Nadat Valentina Monetta drie jaar op een rij het land had vertegenwoordigd en in 2014 haar grote droom waarmaakte door de finale te halen, moest men deze keer op zoek gaan naar iemand anders. Het was ook al vrij snel duidelijk dat men opnieuw intern zou kiezen. Op 27 november werd bekend dat Michele Perniola & Anita Simoncini het land zouden vertegenwoordigen. Later werd bekend dat het lied Chain of lights zou noemen.
Michele is een 16-jarige artiest uit Italiƫ. In 2012 won hij de populaire Italiaanse show Ti lasco una canzona. In 2013 nam hij dan deel als eerste artiest voor San Marino aan het Junior Eurovisiesongfestival. Hij eindigde op een tiende plek.
Anita is afkomstig uit San Marino zelf. Ook zij is al vertrouwd met het festival want in 2014 nam ze deel aan het Junior festival waar ze 15de werd.Kan San Marino het festival winnen?
Neen want bijna iedereen is er van overtuigd dat het succes van vorig jaar heel moeilijk zal te evenaren zijn. Velen zien dat ook somber in en zien het laatste eindigen in de halve finales. Ook de bookmakers zien dit helemaal niet zitten en plaatsen het helemaal onderaan hun ranking.


De geschiedenis van San Marino
Het land nam voor het eerst deel in 2008, na toestemming van de RAI, die voor de helft eigenaar is. Echter werd het een complete mislukking en een laatste plaats. In 2009 en 2010 nam men weer afscheid om dan in 2011 samen met Italiƫ terug te keren. Sindsdien verbeterde het land elk jaar zich tot vorig jaar dan eindelijk de finale te halen, waar men 24ste werd met 14 punten.

Het startnummer 3
Dit startnummer is Ć©Ć©n van de minst gunstige om op te starten. Slechts Ć©Ć©n derde van de inzendingen kon zich plaatsen voor de finale. Of het San Marino valt zeer af te wachten.

Morgen: Malta
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.