De bookies

Nog maar vijf weken en dan is het weer Eurovisiesongfestival-tijd. Alle songs zijn bekend maar wie gaat er nu winnen? Wat zeggen de bookmakers en wie haalt de meeste YouTube-videos? Wat zeggen de fans? Elke week op vrijdag krijg je van Eurosongland een overzicht van de winners en losers voor het komende festival.


Bookmakers

 land
artiest 
nummer 

01
Zweden
Måns Zelmerlöw  
Heroes 
 =
 02
Italië
Il Volo  
Grande Amore  
 =
 03
Estland 
Elina Born & Stig Rästa  
Goodbye to Yesterday
 =
 04
Australië
Guy Sebastian
Tonight again  
 =
 05
Finland
Pertti Kurikan Nimipäivät
Aina mun pitää
 +1
 06
Slovenië
Maraaya
Here for you
 -1
 07
Rusland 
Polina Gagarina
A Million Voices 
 =
 08
Noorwegen
Morland & Deborah Scarlett Elnur Huseynov 
A Monster Like Me
 =
 09
Azerbeidzjan
Elnur Huseynov  
Hour Of The Wolf
 =Als we kijken naar de evolutie in de voorbije twee weken dan zien we dat er heel weinig veranderingen zijn aan de top. De top 3 blijft ongewijzigd en in de top 10 wisselen enkel Finland en Slovenië van positie. Als we kijken naar ons eigen landje dan zien we dat 1 plek hebben prijsgegeven maar nog steeds twaalfde staan. Helemaal onderaan bengelen Portugal en San Marino.

Youtube
Via het online video-kanaal Youtube plaatsen ook veel mensen hun persoonlijke top 40 voor het Eurovisiesongfestival.
Tegenover twee weken geleden hebben we opnieuw vijftig nieuwe video’s bekeken. Daaruit blijkt dat voor Zweden, Estland en Spanje het zeer goed terwijl Moldavië, Finland en Denemarken het eerder slecht doen. België blijft het zeker niet slecht doen met een gemiddeld dertiende plaats.


Escnation
Sinds enkele jaren vind op de site escnation.com een grootschalige poll plaats waar mensen voor hun favorieten. In tegenstelling tot andere polls wordt alles opgedeeld per land en halve finale en hoewel je kan stemmen voor u eigen land worden deze punten niet meegeteld.
Als we kijken naar de huidige resultaten dan zien we dat Estland, Albanië en België de top 3 vormen in de eerste halve finale. In de tweede halve finale zijn dat Slovenië, Zweden en Azerbeidzjan. In de finale zou Zweden heel nipt winnen tegen Estland en België komt op een mooie achtste plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.