Nog 31 dagen: Letland

Nog slechts 31 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we Letland bespreken.
In tegenstelling tot de voorbije twee jaar, werd de nationale voorronde omgedoopt tot Supernova. Deze bestond uit vier shows, 2 voorrondes, een halve finale en een finale. In de voorrondes namen telkens tien artiesten deel. Twee ervan gingen door naar de halve finale door televoting, nog twee andere door een jury. Ook in de halve finale werd deze procedure gevolgd.
In de finale , die gehouden werd op 22 februari, mocht enkel het publiek bepalen door televoting en internetstemmen wie het land zou vertegenwoordigen.
Uiteindelijk won Aminata met haar lied Love Injected overtuigend de finale.
Aminata was al van kleins af aan bezig met muziek. Reeds op haar vijftiende nam ze deel aan muziekcompetities in Letland. In 2014 probeerde ze haar land ook al eens te vertegenwoordigen, maar toen werd ze vijfde in de finale.Kan Letland het festival winnen?
Ja want de meeste fans zijn in de wolken met dit lied en zien dit zeker kwalificeren voor de finale. Een tweede overwinning voor het land zou ook tot de mogelijkheden behoren.
De bookmakers zien dit ook wel de finale bereiken, echter zou het dan niet verder komen dan een twintigste plek.


De geschiedenis van Letland
Het land nam voor de eerste keer deel in 2000 in Stockholm en werd toen meteen derde. Twee jaar later werd het nog beter want Marie N won toen het festival in Estland. Sindsdien hebben ze dit succes niet meer weten te evenaren. Sinds 2009 wist men zich niet meer te kwalificeren voor de finale en werd men drie keer laatste in de halve finale. 

Het startnummer 10
Aminata moet als tiende aantreden in de halve finale. Iets meer dan de helft van de landen wist zich zo te kwalificeren. Ook België startte tweemaal vanop deze positie. In 2010 wonnen we overtuigend de halve finale, echter in 2014 raakte men niet verder dan een veertiende plaats.

Morgen: Ierland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.