🇱🇺 Alles over de tweede repetitie van Tali.

🇱🇺 Alles over de tweede repetitie van Tali.

Na 31 jaar keert Luxemburg terug naar het Eurovisiesongfestival. Met een heuse voorronde werd bepaald dat Tali het land mag vertegenwoordigen met Fighter. Zij mag de eerste halve finale afsluiten. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

De laatste voor vandaag en dat is Luxemburg. Nadat ze vijf keer het Eurovisiesongfestival hadden gewonnen, namen ze een pauze van 31 jaar. Ze worden vertegenwoordigd door TALI, die ook de eerste halve finale op 7 mei zal afsluiten. Naast zangeres is ze ook zangcoach en theaterartiest, dus geen onbekende op een groot podium. Fighter is een heel pakkend popnummer, gezongen in een mix van Frans en Engels.

Qua act hebben we extra kubussen op het podium, die een kader bieden voor TALI en haar vijf dansers. Ze draagt een zwarte bodysuit en al haar dansers hebben verschillende rode outfits. Sprankelend, leuk en energiek – een geweldige manier om de eerste halve finale af te ronden.

De eerste halve finale wordt geopend en gesloten door een typische popsong. Al vinden wij persoonlijk deze inzending van Luxemburg beter dan de Cypriotische. Aangezien het land laatste zal aantreden in de halve finale en de fuzz rond de deelname van Luxemburg zien wij dit wel doorstoten naar de finale.

⭐⭐⭐

Eén land maakt dit jaar een comeback op het Eurovisiesongfestival. Na meer dan 30 jaar keert Luxemburg terug naar het Eurovisiesongfestival. Vijfmaal won ons buurland het festival al en was één van de zeven stichtende leden van het festival. In 1993 trok het land zich terug en keerde niet meer terug tot 2024. De Luxemburgse omroep RTL organiseerde een grote nationale voorronde en daaruit kwam Tali als winnaar. Zij zal het land vertegenwoordigen met het lied Fighter en mag hiermee de eerste halve finale afsluiten. Ontdek meer over de Luxemburgse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett & Alma Bengtsson | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.