🇵🇹 Alles over de tweede repetitie van Iolanda.

🇵🇹 Alles over de tweede repetitie van Iolanda.

Iolanda was in maart de winnaar van de Portugese voorronde met het lied Grito. Hiermee mag ze dus Portugal vertegenwoordigen vanop de veertiende startpositie in de eerste halve finale. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

De volgende in de startvolgorde is Zweden, maar als gastland zal pas donderdag repeteren. In plaats daarvan is het tijd voor de Portugese singer/songwriter iolanda, die haar nummer Grito repeteert. De titel vertaalt zich als ‘Roep’, maar er is niets schreeuwerigs aan deze melodieuze ballad. Het is een samensmelting van pop en R ‘n’ B met traditionele Portugese Fado-roots, en iolanda’s zang lijkt alle hoeken van de arena te vullen, van de beklijvende acapella-opening tot de enorme noot aan het einde. Het is een nummer dat zich in de loop van de drie minuten echt opbouwt, en ook al is het een ballade, het heeft nog steeds een onderliggende bas die door de vloer trilt. Een lied dat je door je voeten en in je borst voelt.

De act is vergelijkbaar met de overwinning van iolanda op Festival da Canção, met vijf in het wit geklede dansers met bedekte gezichten die een hedendaagse dansroutine uitvoeren. Ze hebben ook de middelste kubus verlaagd, waardoor de ruimte intiemer aanvoelt. De hele act is creatief en hypnotiserend.

Portugal komt met een typische inzending naar het Eurovisiesongfestival. Helaas is het niet zo eentje waarbij je bij de keel wordt gegrepen maar is het eentje die rustig voortkabbelt. Het lied staat achteraan in de rangschikking dus het is een mogelijkheid dat het naar de finale gaat.

Sinds 1964 neemt Portugal deel aan het Eurovisiesongfestival. Pas in 1995 behaalde het land voor het eerst een top vijf plaats en in 2017 was daar eindelijk de Portugese overwinning. Dit jaar won Iolanda de nationale voorronde Festival da Canção met het lied Grito. Ontdek meer over de Portugese inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett & Alma Bengtsson | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.