🇵🇹 Alles over de eerste repetitie van Iolanda.

🇵🇹 Alles over de eerste repetitie van Iolanda.

De eerste repetitie van de Portugese Iolanda is afgewerkt. Hier ontdekt u alles over de eerste repetitie.

De volgende in de startvolgorde is Zweden, maar als gastland zal pas donderdag repeteren. In plaats daarvan is het tijd voor de Portugese singer/songwriter iolanda, die haar nummer Grito repeteert. De titel vertaalt zich als ‘Roep’, maar er is niets schreeuwerigs aan deze melodieuze ballad. Het is een samensmelting van pop en R ‘n’ B met traditionele Portugese Fado-roots, en iolanda’s zang lijkt alle hoeken van de arena te vullen, van de beklijvende acapella-opening tot de enorme noot aan het einde. Het is een nummer dat zich in de loop van de drie minuten echt opbouwt, en ook al is het een ballade, het heeft nog steeds een onderliggende bas die door de vloer trilt. Een lied dat je door je voeten en in je borst voelt.

De act is vergelijkbaar met de overwinning van iolanda op Festival da Canção, met vijf in het wit geklede dansers met bedekte gezichten die een hedendaagse dansroutine uitvoeren. Ze hebben ook de middelste kubus verlaagd, waardoor de ruimte intiemer aanvoelt. De hele act is creatief en hypnotiserend.

@eurovision

Shout all about it! @iolanda is sending sparks flying in rehearsals 🇵🇹 #Eurovision2024

♬ original sound – Eurovision

Sinds 1964 neemt Portugal deel aan het Eurovisiesongfestival. Pas in 1995 behaalde het land voor het eerst een top vijf plaats en in 2017 was daar eindelijk de Portugese overwinning. Dit jaar won Iolanda de nationale voorronde Festival da Canção met het lied Grito. Ontdek meer over de Portugese inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett & Alma Bengtsson | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.