🇱🇺 Tali naar Malmö.

🇱🇺 Tali naar Malmö.

Na 31 jaar keert Luxemburg terug naar het Eurovisiesongfestival en deze avond koos het land zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Malmö.

In een spetterende show vanuit de Rockhal in Esch-sur-Alzette waagden acht kandidaten hun kans om het land te vertegenwoordigen. De show verliep in twee delen. In het eerste deel brachten de acht kandidaten hun lied en ging de poule van acht naar drie. De superfinalisten waren Joel Marques, Krik en Tali. Een internationale vakjury met leden uit acht landen en de kijkers thuis beslisten samen dat Tali de beste van de avond was. Zij zal dus Luxemburg vertegenwoordigen met het lied Fighter.

Resultaten Luxembourg Song Contest

  1. TALI – Fighter (178)
  2. Krik – Drowning in the Rain (165)
  3. Joel Marques Cunha – Believer (136)

Deze kandidaten verlieten de show in het eerste deel

Tali zal aantreden in één van de twee halve finale op dinsdag 7 mei of donderdag 9 mei. Haalt ze de beste tien dan zien we Luxemburg na 31 jaar terug in de finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag 11 mei.


Luxemburg op het Eurovisiesongfestival

Luxemburg was een van de zeven landen die deelnamen aan het eerste Eurovisiesongfestival in 1956. In totaal 37 keer deel aan de wedstrijd voordat het zich na 1993 terugtrok uit de wedstrijd. Gedurende deze 37 jaar wonnen ze de wedstrijd vijf keer, de laatste keer van deze overwinningen vond plaats in 1983. Luxemburg was in 2004 dicht bij een terugkeer naar de wedstrijd maar het was wachten tot 2024 eer het land een comeback maakte.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.