🇩🇰 Alles over de tweede repetitie van Saba.

🇩🇰 Alles over de tweede repetitie van Saba.

Saba won in februari de Deense nationale voorronde met Sand. Haar inzending mag aantreden als zevende in de tweede halve finale. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Deze powerballad bouwt op van het zachte, rustige begin tot het enorme crescendo-einde, en de act doet hetzelfde: met behulp van verlichting en glitterende graphics om laag na laag toe te voegen totdat Saba’s zang de hele arena vult.

Het lijkt erg op de act die we zagen tijdens de nationale finale van Denemarken, Melodi Grand Prix, maar dan op een grotere en meer epische Malmö-schaal. Saba draagt een wit broekpak – als het niet hetzelfde is als zij bij MGP droeg, lijkt het er wel erg op. De zakken zijn gevuld met zand en ze strooit het uit als onderdeel van een werkelijk prachtige armroutine die een geprojecteerde versie van Saba weerspiegelt op de LED-muur achter haar. Heel simpel, maar des te indrukwekkender. Veel vloerrook in de laatste doorloop, wat het geheel nog meer drama geeft.

Het gaat al enkele jaren niet zo dendert met Denemarken op het Eurovisiesongfestival. En ook deze inzending zal geen deuk in een pak boter slaan vrezen we. Het is toch een beetje gedateerd.

⭐

Denemarken maakte zijn debuut in 1957 en tien jaar later kon het land zijn eerste overwinning in de wacht slepen. Er volgden nog overwinningen in 2000 en 2013. Dit jaar won Saba de nationale voorronde Melodi Grand Prix met het lied Sand. Ontdek meer over de Deense inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.