🇩🇰 Denemarken stuurt Saba naar Malmö.

🇩🇰 Denemarken stuurt Saba naar Malmö.

Vanuit de DR Koncerthuset in de Deense hoofdstad Kopenhagen streden deze avond acht artiesten voor de overwinning van Dansk Melodi Grand Prix. De winnaar mag Denemarken vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö, Zweden.

De finale van Dansk Melodi Grand Prix bestond uit twee delen. In de eerste ronde werden de drie beste kandidaten geselecteerd: Saba, Janus Wiberg en Basim. In de superfinale nemen de drie kandidaten het opnieuw tegen elkaar op en de kijkers hebben bepaald dat Saba de winnaar van de avond wordt. Zij zal dus Denemarken vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het lied Sand.

Resultaten Dansk Melodi Grand Prix

  1. Saba – Sand (37)
  2. Basim – Johnny (34)
  3. Janus Wiberg – I Need Your Love (29)

Verlieten de show in het eerste deel

Denemarken is één van de zestien landen die zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag 9 mei 2024.


Denemarken op het Eurovisiesongfestival.

Het land maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 1957. In totaal heeft het land drie maal het Eurovisiesongfestival gewonnen. De eerste keer was in 1963 met Dansevise gezongen door Grethe and Jørgen Ingmann. Voor de tweede overwinning was het wachten tot 2000. In 2013 kon Denemarken voor het laatst een overwinning behalen op het Eurovisiesongfestival.

📷: Prada421 – Wikipedia

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.