🇳🇴 Alles over de tweede repetitie van Gåte.

🇳🇴 Alles over de tweede repetitie van Gåte.

Eind januari won de Noorse band Gåte de nationale voorronde Melodi Grand Prix. Met Ulveham mogen ze komende donderdag als voorlaatste aantreden in de tweede halve finale. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Gåte treedt al twintig jaar samen op – hun geluid is een mix van rock en Noorse folk. Hun lied, Ulveham, is een volksverhaal over een meisje met een slechte stiefmoeder die naar het bos wordt verbannen, in een wolf verandert en de opdracht krijgt haar broer te doden. Wat we echter te horen krijgen is de hele donkere, heksige sfeer van dit nummer, die sterk lijkt op Gåte’s optreden tijdens de Melodi Grand Prix, maar dan op een Malmö-schaal. Een laag, langzaam draaiend platform met enkele rotsen en bomen, zoals een gothic-terrarium, ondersteund door spookachtig wervelende graphics, veel sfeervolle lasers en groene schijnwerpers. We hebben zanger Gunnhild in veel geweldige outfits gezien tijdens het pre-party seizoen – vandaag draagt ze een donkergroene wijde broek met een bijpassend topje dat zo ontworpen is dat het lijkt alsof er bladeren op één schouder zijn geweven. In het slotrefrein gooit een van de gitaristen zijn gitaar hoog in de lucht en vangt hem vervolgens op. Dit is een van de moeilijkere uitvoeringen om vandaag de dag te beschrijven, omdat het pure sfeer is: een mix van beukende drums, opbouwend tempo en Gåte die alles geeft.

Noorwegen komt opnieuw met een toplied naar het Eurovisiesongfestival. Dit is pure klasse. Top tien en wie weet top vijf is zeker mogelijk in de finale.

⭐⭐⭐⭐⭐

Noorwegen neemt sinds 1960 deel aan het Eurovisiesongfestival en won de wedstrijd al driemaal de wedstrijd. Maar het land eindigde ook het meest van alle landen op de laatste plaats. Dit jaar won de groep Gåte de nationale voorronde Melodi Grand Prix met het lied Ulveham. Ontdek meer over de Noorse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto Corinne Cumming/EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.