🇪🇪 Alles over de tweede repetitie van 5miinust en Puuluup.

🇪🇪 Alles over de tweede repetitie van 5miinust en Puuluup.

De Estse groep 5miinust en Puuluup werden geselecteerd om het land te vertegenwoordigen. Met het lied (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi treden ze aan als dertiende in de tweede halve finale. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

De band ziet er erg stijlvol uit in zwarte pakken. De hele voorstelling is een onstuimige en vrolijke mix van bonzende beats, traditionele talharpa-melodieën en de aerobe dansroutine 5MIINUST x Puuluup. Ook de CUBES zijn uitgeschakeld, verlicht met meer kubusafbeeldingen die door de uitvoering van kleur veranderen, zodat ze passen bij de LED-muur erachter. Een extravaganza in neonkubussen en heel veel plezier.

Sommige momenten denken we “wtf is dit” en op andere momenten houden we van dit nummer. Het gaat van het ene emotie naar het andere. En we weten niet welke kant van de medaille het komende donderdag zal vallen. Dat het een feestje zal worden, dat staat als een paal boven water. Een finaleplaats? Misschien

⭐⭐⭐

Estland neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival en kon in 2001 de volledige wedstrijd winnen met Tanel Padar, Dave Benton and 2XL en hun lied Everybody. Dit jaar won de groep 5miinust en Puuluup de nationale voorronde met het lied (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi (tevens de langste titel ooit). Ontdek meer over de Estse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto Corinne Cumming/EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.