🇧🇪 Alles over de tweede repetitie van Mustii.

🇧🇪 Alles over de tweede repetitie van Mustii.

Onze eigen Mustii werd intern geselecteerd door de Waalse openbare omroep RTBF om dit jaar deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. Met zijn lied Before the Party’s Over zal hij komende donderdag als twaalfde aantreden. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Het Belgische optreden brengt veel van de intense, langzaam opgebouwde sfeer met zich mee die we in de officiële video zagen, met een cirkel van microfoons die op een rokerig platform staat. Dat platform draait langzaam, en er zijn veel bewolkte graphics op de muur en de vloer. Mustii draagt een open wit shirt met daaronder een met edelstenen ingelegde top die het licht van de arena opvangt. Een echt glamourrock maar geen discobal.

Voor het laatste deel betreedt Mustii het podium en gaat het dak van de arena met de achtergrondzang, die zang wordt verzorgd door honderden Eurovisiefans.

Al enkele jaren stuurt België één van de kwalitatiefste inzendingen van het jaar naar het Eurovisiesongfestival maar op de één of andere manier slaat het niet aan. Dit jaar zitten we weer met zo’n kwaliteitsnummer op het festival. Na de eerste repetitie daalde België serieus bij de bookmakers en we hopen dat we toch nog de finale halen en geen Sennekske doen. Wij houden de goede hoop erin, dit lied staat als een huis. Recht naar de top tien op zaterdag als het van ons afhangt.

⭐⭐⭐⭐⭐

België is één van de zeven stichtende leden van het Eurovisiesongfestival. In 1986 kon Sandra Kim België de overwinning schenken op het Eurovisiesongfestival met J’aime la vie. Op de 64 deelnames kon België dus amper één keer winnen. Dit jaar doet Mustii een gooi naar de overwinning met zijn lied Before the Party’s Over. Ontdek meer over de Armeense inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto Corinne Cumming/EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.