🇳🇴 Gåte met “Ulveham” wint Noorse voorronde voor Eurovisiesongfestival 2024.

🇳🇴 Gåte met “Ulveham” wint Noorse voorronde voor Eurovisiesongfestival 2024.

Na vier weken is ook in Noorwegen de teerling geworpen voor het Eurovisiesongfestival 2024.

In de Trondheim Spektrum in de gelijknamige stad in Noorwegen verwelkomden Fredrik Solvang en Marion Ravn de negen artiesten die zich konden plaatsen voor de finale van Melodi Grand Prix. Het doel was duidelijk, namelijk het ticket richting het Eurovisiesongfestival in Malmö. De Noorse openbare omroep NRK is grote fan van een vernieuwing in de stemprocedure tijdens het Eurovisiesongfestival en testte het daarom vanavond ook uit tijdens hun nationale voorronde. De winnaar werd bepaald door een combinatie van een internationale vakjury (40%) en de kijkers (60%).

Gåte met Ulveham kreeg op het einde van de avond de meeste punten en mag zo Noorwegen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Malmö, Zweden.

Resultaten Melodi Grand Prix 2024

  1. Gate – Ulveham (250)
  2. Super Rob, Erika Norwich – My AI (165)
  3. KEiiNO – Damdiggida (
  4. Gothminister – We Come Alive (115)
  5. Dag Erik and Anne Fagermo – Judge Tenderly of Me (105)
  6. MIIA – Green Lights (76)
  7. Margaret Berger – Oblivion (45)
  8. Ingrid Jasmin – Eya (42)
  9. Annprincess – Save Me (33)

Noorwegen werd afgelopen dinsdag ingedeeld in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Die halve finale vindt plaats op donderdag 9 mei 2024.


Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale.

📷:

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.