🇭🇷 Alles over de tweede repetitie van Baby Lasagna.

🇭🇷 Alles over de tweede repetitie van Baby Lasagna.

Onverwacht kon Baby Lasagna deelnemen aan de Kroatische voorronde Dora en enkele dagen later wonnen ze de volledige voorronde met Rim Tim Tagi Dim. Op dit moment behoort ze zelfs tot de topfavorieten voor de eindoverwinning. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Qua thema is de opzet vergelijkbaar met toen Baby Lasagna het podium veroverde op Dora 2024 – elementen van traditionele dans, Baby Lasagna in gigantische ruchesmouwen, geweldig gebruik van het hele podium. MAAR de hele voorstelling is opgepoetst voor Malmö, van de dansroutine tot de kudde neonboerderijdieren op de LED-muur. Dansende neonkatten verschijnen helemaal aan het einde en tijdens de refrein zien we vuur en knallend vuurwerk.

De invloed van Käärijä is goed voelbaar dit jaar op het Eurovisiesongfestival. Leuke deuntjes met nietszeggende woorden komen vaak voor (soms te vaak). Soms goed, soms minder goed. Bij de Kroaten pakt het wel goed uit en is het lied gewoon een oorworm geworden. Eens in het hoofd, altijd in het hoofd. Dit is los naar de finale en daar zal het volgens ons ook wel de top drie halen. Een eerste Kroatische overwinning, het mag van ons. Wij geven alvast de hoogste score aan de inzending.

⭐⭐⭐⭐⭐

Kroatië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival. Met een vierde plaats behaalde Maja Blagdan in 1996 het beste resultaat ooit voor het land. Dit jaar won Baby Lasagna de nationale finale Dora met Rim Tim Tagi Dim. Hij behoort tot de topfavorieten om met de eindoverwinning naar huis te gaan (lees: de bookmakers). Ontdek meer over de Kroatische inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Alma Bengtsson & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.