🇮🇸 Alles over de tweede repetitie van Hera Björk.

🇮🇸 Alles over de tweede repetitie van Hera Björk.

Hera Björk is één van de twee artiesten die ooit al eens hun land vertegenwoordigt hebben op het Eurovisiesongfestival. In 2010 werd ze 21e in de finale en dit jaar wil ze haar resultaat verbeteren met het lied Scared of Heights. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Hera heeft haar rode, sprankelende jumpsuit van Söngvakeppnin ingeruild voor goud, een ZEER sprankelend kleedje. Ze begint op een zwarte sokkel ondersteund door vijf achtergrondzangers. Het lijkt erg op de uitvoering van Söngvakeppnin, alleen dan op Malmö-schaal – veel gouden graphics en silhouetten van dansers op de LED-muur zorgen ervoor dat het voelt als een groot feest.

Over de IJslandse voorronde Söngvakeppnin kunnen we kort zijn, het was een zooitje. Niet de selectie zelf maar wel al de fuzz eromheen. Het was pas na de deadline duidelijk dat IJsland zou deelnemen aan de wedstrijd met Hera Björk. Wij vermoeden dat Hera blijven steken is in de jaren ’00 want het lied komt heel oubollig over. En we vermoeden dat in die tijd zelfs de finale onzeker zou zijn geweest. Helaas een goede zangeres maar geen lied om naar huis te schrijven. Eén ster voor de moeite.

Sinds 1986 neemt IJsland deel aan het Eurovisiesongfestival maar kon nog nooit de wedstrijd winnen. Dit jaar won Hera Björk voor de tweede maal de nationale voorronde Söngvakeppnin, met Je ne sais quoi stond de zangeres in 2010 al in de finale van het Eurovisiesongfestival. Dit jaar probeert Hera het met het lied Scared of Heights. Ontdek meer over de IJslandse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett & Alma Bengtsson | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.