🇵🇱 Alles over de tweede repetitie van Luna.

🇵🇱 Alles over de tweede repetitie van Luna.

Luna werd intern geselecteerd door de Poolse openbare omroep TVP om het land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Met het lied The Tower zal ze aantreden als zesde in de eerste halve finale. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

De volgende die gaat repeteren is de Poolse LUNA, een zanger, songwriter en theaterartiest uit Warschau. Het is drie minuten vrolijke inspo-pop met een superpakkend refrein. Qua setting wordt LUNA op het podium onthuld tussen twee enorme neon schaaktorens die over het podium rollen. Ze draagt ​​een glimmende PVC-achtige rode cape met enorme puntige schouders. De cape wordt verwijderd om een ​​lange witte jurk met rode hoorns te onthullen. De rok verdwijnt dan, en de uiteindelijke look is een witte korte broek. LUNA heeft ook drie gezichtsloze achtergronddansers in respectievelijk zwart, wit en rood, en er is een geweldig moment waarop ze op de LED-vloer ligt en op een rood paard lijkt te rijden. Enorme sci-fi schaaksfeer en een heel slim stukje visueel theater.

De Poolse inzending is een typisch eurovisiesongfestivalnummertje. Niet slecht maar ook niet echt goed. De act die de Polen er rond hebben gebouwd kan het lied wel naar een hoger niveau tillen. Volgens ons zit de inzending op de wipplank tussen net wel of net niet door naar de finale. Wij vermoeden een battle voor de stemmen tussen Polen en Slovenië.

⭐⭐⭐

In 1994 nam Polen voor het eerst deel aan het Eurovisiesongfestival en behaalde toen zijn beste resultaat ooit op de wedstrijd met een tweede plaats. In de jaren die volgenden werd het resultaat nooit meer geëvenaard. Dit jaar organiseerde de Poolse openbare omroep TVP een interne selectie om Luna te selecteren voor het Eurovisiesongfestival met het lied The Tower. Ontdek meer over de Poolse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Alma Bengtsson & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.