Vandaag in Wenen: Avondupdate

Dag twee van de voorbereidingen zijn afgesloten. Acht landen repeteerde vandaag maar wat moeten wij nu echt onthouden van de tweede dag?

De trofee.

Vandaag is de trofee voorgesteld die de winnaar van het 60ste Eurovisiesongfestival mee mag nemen naar huis. De trofee is ontworpen door Kjell Engman of Kosta Boda, een glasexpert voor meer dan dertig jaar. Hij is gemaakt van massief transparant glas met gezandstraalde detaillering in het ontwerp van een klassieke microfoon , die een heerlijk gevoel van nostalgie zou moeten geven. De trofee wordt thuis geleverd in een speciale glazen box. 

Het haar van Bojana.

Gisteren was het de jurk van Trijntje Oosterhuis die de eurosongfans in een ban hield vandaag was dat het haar van Bojana. De eerste reactie van ons was dat er zich een IS-strijder zich had laten ontploffen op het hoofd van de Servische maar neen het hoort zo en ze vindt het zelfs nog goed ook. Tijdens de persconferentie, zo’n uur en een half na haar repetitie kwam haar haar volledig los en toen was het zeker niet meer om aan te zien. Wij zochten en vonden een goede exclusieve kapper in Wenen namelijk Thoma & Bari.

Het ei van David…

David is de meest kritische persoon die wij kennen als het gaat om het Eurovisiesongfestival. Volgende week woensdag analyseert hij de eerste halve finale maar vandaag keek hij al naar alle repetities van de eerste halve finale. Zijn korte mening:
De eerste halve finale is de halve finale des doods. 14 landen zijn supergoed. Denemarken en Finland mogen van mij naar de onderste regionen. Aan België is nog veel werk. Het staat zo goed als vast dat Rusland deze eerste halve finale gaat winnen. 
David zijn volledige mening over de eerste halve finale kan u op deze site vinden op woensdag 20 mei.

Top Vijf van Aaron

Elke dag presenteren wij een top vijf van een fan. Vandaag is dat Aaron uit Den Haag. 

01. Nederland
02. Duitsland
03. Rusland
04. Moldavië
05. Griekenland
Wil je zelf jouw top vijf doorsturen? Mail hem naar: ximineurosongland@gmail.com of stuur hem door via onze Facebook en Twitterpagina.

Herlees.

Vandaag waren er acht landen die repeteerden: Servië, Hongarije, Wit-Rusland, Rusland, Denemarken, Albanië, Roemenië en Georgië. Door op de landen te klikken kan u de liveverslagen lezen.

Morgen…

Morgen kan u bij Eurosongland opnieuw terecht voor de derde repetitiedag. De eerste acht landen uit de tweede halve finale zullen repeteren. Nog een paar afspraken voor morgen: “Vandaag in Wenen” komt online om 06u en 22u30. De repetities starten vanaf 12u, het kleine nieuws is er rond 20u én de bookies is er om 17u. Tot morgen!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.