Het kleine nieuws van dinsdag 12 mei.

Dag twee van de repetities vandaag en er was weer heel wat nieuws te rapen. Het belangrijkste nieuws overlopen wij straks rond de klok van half elf in onze avondupdate maar er was ook klein nieuws, het randnieuws gelijk wij zeggen. Dat nieuws bundelen wij elke dag voor jou in onze rubriek “Het kleine nieuws”.

/
Verkeerslichten in Wenen
Wenen wil een statement maken dat de stad een open en vrije stad is daarom worden 49 verkeerslichten voor voetgangers aangepast. De groene en rode mannetjes die tot voor kort alleen staan krijgen nu een partner. Opmerkelijk is toch wel dat er ook holebikoppels tussen de verkeerslichten zullen zitten.

/
Vandaag heeft Loïc Nottet een vrije dag. Hij zal deze avond gaan kijken naar de ABBA-hitmusical ‘Mamma Mia!’, die momenteel in de Duitse versie loopt in de Oostenrijkse hoofdstad.
/
Daniel Digues (ESC 2010 – Spanje) is dit jaar lid van de Spaanse vakjury. In een interview onlangs gaf hij te kennen wat zijn persoonlijke top drie is: Griekenland, Australië en Italië. Door dit te vermelden in een krant rijzen er vragen over zijn bestaansrecht als jurylid.
/
Udo Jürgens (ESC 1968 – Oostenrijk, winnaar) kreeg vorig weekend zijn laatste rustplaats toegewezen in gezelschap van 200 fans. Het graf waar de oudwinnaar ligt heeft zo’n 75.000 euro gekost.
/
Vandaag mochten de Denen voor het eerst repeteren op het grote podium. De groep Anti Social Media die speciaal samengesteld is voor de nationale voorronde in Denemarken heeft vandaag op Spotify hun eerste CD online gezet. 


Bron: Eigen berichtgeving/ORF/ESCToday

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.