Vandaag in Wenen: Avondupdate

De eerste dag van de voorbereidingen in Wenen is afgelopen. Acht landen repeteerden en gaven een persconferentie vandaag. Maar wat moeten we herinneren van deze eerste dag?

De jurk van Trijntje.

Het grote nieuws vandaag bij fans in Europa was de jurk van de Nederlandse zangeres waarvan ze haar naam niet kunnen uitspreken. Trijntje kiest voor een vrij klassieke jurk die redelijk open is aan de voorkant. De jurk van Oosterhuis heeft lange mouwen en is ontworpen door Tycho Boeker. Naar onze mening is het een geslaagde jurk maar niet iedereen deelt onze mening, zo lazen we op Twitter.

Nog werk aan de winkel voor België.

Over naar onze inzending dan. Vocaal staat onze Loïc bij de beste van heel het 60ste Eurovisiesongfestival maar de act laat volledig de wensen over. De backing vocals moeten sommige passen en dansbewegingen synchroon doen maar daar rijzen er problemen. Ook vind Loïc de camera niet waardoor het hele plaatje in duigen valt. Er is dus nog veel repeteer werk voor onze hoop in bange Eurovisiedagen.

Macedonië = Underdog?

Mochten er awards bestaan voor de beste repetitie dan rijken wij die vandaag uit aan de Macedonische inzending Autumn Leaves van Daniel. Hij zorgde voor de grootste verrassing bij de fans en pers. Heel weinig mensen zagen dit doorstoten naar de finale maar daar is nu verandering in gekomen. De award voor slechtste repetitie gaat dan weer naar het Estse duo Elina & Stig en hun Goodbye to Yesterday.

Grieks mysterie.

Griekenland wordt dit jaar vertegenwoordig door Maria Elena en haar lied One Last Breath. Het lied wordt door een van het saaiste van dit jaar gerekend maar door de act wordt het mysterieus en donker. Het oog dat achter Maria wordt geprojecteerd heeft bijna een hypnotiserende werking. Met deze repetitie zijn we overtuigd dat ook dit jaar het podium één van topformaat is.

TOP VIJF van Magalie.

Elke dag presenteren wij een top vijf van een fan. Vandaag is dat Magalie uit Gent. 

01. Rusland
02. België
03. Tsjechië
04. Zwitserland
05. Duitsland

Wil je zelf jouw top vijf doorsturen? Mail hem naar: ximineurosongland@gmail.com of stuur hem door via onze Facebook en Twitterpagina.

Herlees…

Het was vandaag een drukke dag bij Eurosongland. Acht landen hebben gerepeteerd en ze hebben allemaal een persconferentie gehouden. Herlees de verslagen van: Moldavië, Armenië, België, Nederland, Finland, Griekenland, Estland en Macedonië.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.