Vanavond: Loting halve finales.

Deze avond wordt de officiële overdracht gedaan tussen de oude gaststad en de nieuwe gaststad van het Eurovisiesongfestival. Dat wordt symbolisch gedaan door de sleutels van het Eurovisiesongfestival te overhandigen aan de burgemeester van Tel Aviv.
Maar veel belangrijker is de loting van de halve finales. We komen vanavond te weten in welke halve finale Eliot en Duncan zullen aantreden. Het volledige gebeuren zal gehouden worden vanuit het kunstmuseum van Tel Aviv vanaf 17u.
De loting zal gebeuren in twee delen. In het eerste deel krijgt de BIG5 en Israël te horen in welke halve finale ze zullen moeten stemmen. In het tweede deel komen de andere 36 landen aan de beurt. Zij worden geloot in één van de twee halve finales en in welk deel van de show. De loting gebeurt via potten, op basis van het stemgedrag van de afgelopen jaren. Zo wil de EBU de vriendjespolitiek een halt toeroepen.
De Zwitserse openbare omroep SRF heeft aan de EBU gevraagd om te mogen starten in de tweede halve finale. Zij worden enkel geloot in welk deel van de show ze zullen starten.
Pot 1 Albanië, Kroatië, Macedonië, Servië en Slovenië
Pot 2 Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden
Pot 3 Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland
Pot 4 Australië, Ierland, Litouwen, Letland, Polen en Portugal
Pot 5 België, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland
Pot 6 Cyprus, Griekenland, Malta, Moldavië, Roemenië en San Marino
Wie de loting van de halve finales wil volgen kan terecht op het YouTubekanaal van het Eurovisiesongfestival vanaf 17u. Ook op ze onze Twitterpagina zal je direct vernemen hoe de loting verloopt.


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.