Wie volgt Mikolas Josef op in Tsjechië?

Op deze eerste dag van de nieuwe werkweek komen we te weten wie Tsjechië gaat afvaardigen naar het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Net zoals vorig jaar verloopt de Tsjechische voorronde volledig online. Een internationale vakjury en de online stemmers mogen elk 50% van de stemmen uitdelen. Stemmen kon via de officiële app van het Eurovisiesongfestival. In de internationale vakjury zaten: Cesár Sampson (ESC 2018), Rasmussen (ESC 2018), Zibbz (ESC 2018), Ira Losco (ESC 2002 & 2016), Elina Nechayeva (ESC 2018), AWS (ESC 2018), Alma (ESC 2017) en Ari Ólafsson (ESC 2018). De afgelopen week maakte de Tsjechische omroep al hun twaalf punten bekend. Deze kan je tussen de haakjes vinden. De andere punten van de internationale vakjury zijn nog niet bekend gemaakt.
Kandidaten Eurovision Song CZ
Jára Vymer – On My Knees
Andrea Holá – Give Me a Hint (12)
Pam Rabbit – Easy To Believe
Barbora Mochowa – True Colors (48)
Jakub Ondra – Space Sushi
Hana Barbara – Poslední slova tobě 
Tomáš Bocek – Don’t Know Why
Lake Malawi – Friend of a Friend (36)
In de loop van de namiddag of avond zal de Tsjechische omroep de andere punten bekend maken en zo kennen we dus ook de winnaar. Hij of zij zal aantreden in één van de twee halve finales van het Eurovisiesongfestival.
Tsjechië is één van de jongste leden van het Eurovisiesongfestival. Hun debuut dateert van 2007 maar toch nam het nog maar zeven keer deel. De eerste zes kandidaten scoorden totaal niet op het Eurovisiesongfestival. Enkel in 2016 kon Gabriela Gunčíková de finale van het Eurovisiesongfestival halen. In Lissabon kende Tsjechië zijn eerste succes op het festival. Mikolas Josef kon met zijn opzwepende Lie To Me een zesde plaats behalen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.