Vanavond: 13de Junior Eurovisiesongfestival.

Om half acht stipt vanavond start in Sofia het 13de Junior Eurovisiesongfestival. 17 kandidaten, 17 landen nemen deel met maar één doel en dat is winnen. Op deze pagina maakt u kennis met alle 17 kandidaten, krijgt u informatie over de show van deze avond en weet u waar u moet afstemmen om de show live te kunnen bekijken.

De 17 kandidaten01. Servië: Lena Stamenković – Lenina Pesma
Als eerste deze avond treedt Lena Stamenković uit Servië op. Zij zal “Lenina Pesma” zingen. Vrij vertaald betekend haar lied gewoon “Lena’s Lied”. Een is een dramatische ballade. Eerder deze week omschreven wij van Eurosongland al als een klein meisje met een grote stem. Het is een zeer sterke opener van de avond.02. Georgië: The Virus – Gabede
De tweede inzending van de avond is iets van een totaal ander kaliber. Georgië vaardigd de band The Virus af. Drie meisjes en één jongen gaan deze avond proberen om onze harten te veroveren. Of dat lukken oordeel vooral zelf.


03. Slovenië: Lina Kuduzović – Prva Ljubezen
Opnieuw tijd voor een sterke inzending. Slovenië stuurt Lina naar Sofia om er de Sloveense eer hoog te houden. Het is een kille inzending met als enige warmtebron de stem van Lina. Ze zingt “Prva Ljubezen” of vertaald “Mijn eerste liefde”.04. Italië: Chiara & Martina – Viva
Vorig jaar won Italië het Junior Eurovisiesongfestival met een jongen die zong over de liefde, dit jaar proberen ze het met twee meisjes Chiara & Martina die “Viva” zingen. Een totale andere inzending dan vorig jaar dus.


05.Nederland: Shalisa – Million Lights

Het hoogtepunt van onze noorderburen deze avond. Shalisa zal deze avond “Million Lights” zingen en brengt daarvoor haar piano, hoed en twee dansers mee. De sfeer zit er ook wel in met de vele kaarsen. Of hoe de Nederlanders zouden zeggen: Gezellig.06.Australië: Bella Paige – My Girls

Tijd voor de eerste debutant van de avond. Australië zal vertegenwoordigd worden door Bella Paige en het nummer “My Girls”. Het nummer is oorspronkelijk geschreven voor de finale van een talentjacht down under. Het nummer past ook meer bij het grote Eurovisiesongfestival dan vanavond. Of dit positief al dan niet negatief is weten we deze avond.07. Ierland: Aimee – Réalta Na Mara

De tweede debutant van de avond is Ierland. Zij sturen Aimee en het nummer “Réalta Na Mara”. Aimee heeft goed gekeken bij Frederica uit Malta van vorig jaar, zij werd vierde en vanavond weten we welke plaats Aimee krijgt.
08. Rusland: Mikhail Smirnov – Mechta

Het grootste land van de wereld wordt vertegenwoordigd door Mikhail Smirnov. Hij zal vanavond “Mechta” zingen. “Mechta” wil droom zeggen in het Nederlands. Het is dan ook zijn droom om deze avond te winnen.09. Macedonië: Ivana & Magdalena – Pletenka

Als negende deze avond treden de meisjes uit Macedonië aan. Ook zij sturen twee meisjes maar deze hebben in vergelijking met Italië wel een oorworm van een lied. “Pletenka” of vlecht in het Nederlands is hun inzending.
10. Wit-Rusland: Ruslan Aslanov – Volshebstvo

Wit-Rusland wordt dit jaar vertegenwoordigd door Ruslan Aslanov. Hij zingt “Volshebstvo” (magie) en zal volgens zijn eigen woorden vanavond magie in vele huiskamers brengen. “Volshebstvo” is een sterke ballade die zeker bij de outsiders mag gerekend worden.
11. Armenië: Mika – Love

Armenië zal als elfde deze avond aanteden. Mika, een plaatselijke televisiehost werd intern geselecteerd met het nummer “Love”. Het is één van de kleurrijkste optredens van deze avond. Het roze kostuum staat trouwens voor de liefde die hij vanavond zal uitstralen.
12. Oekraïne: Anna Trincher – Pochny Z Sebe

Oekraïne is ook deze editie aanwezig. Zij sturen Anna Trincher die zingt dat de mensheid moet stoppen met oorlog voeren. En ze heeft er ook nog een tip bij namelijk: kijk eerst naar jezelf, dan pas naar een ander. Een gevoelig onderwerp dat punten zal kunnen scoren deze avond.
13. Bulgarije: Gabriela & Ivan – Colour of Hope

Het gastland Bulgarije zal vertegenwoordigd worden door het duo Gabriela & Ivan. Zij zingen vanavond het duet “Colours of Hope”. Met deze inzending hopen de Bulgaren het beter te doen dan vorig jaar toen ze tweede werden.
14. San Marino: Kamilla – Mirror

Kamilla, een Russisch meisje mag deze avond voor San Marino zingen. Ze treedt vanavond op in een kleed vol spiegels naar haar lied “Mirror”. Een originele inzending volgens velen.
15. Malta: Destiny – Not My Soul

Malta komt dit jaar met Destiny die “Not My Soul” zingt. Geen ballade deze keer maar een echt goed nummer waar je al eens je benen op kan strekken. Cola en chips langs de kant want suikers dat is “Not My Soul”.16. Albanië: Mishela Rapo – Dambaje

Mishela Rapo vertegenwoordigt dit jaar Albanië op het festival. “Dambaje” is een rustig kabbelend liedje waar er nog werk aan is. Mishela staat alleen op het podium wat niet echt aan te raden is. Geef ze wat dansers en het ziet er al veel beter uit. 
17. Montenegro: Jana – Oluja

De afsluiter van de avond is Jana uit Montenegro. Eén van de betere deze avond alleen jammer van de tussenstukjes. Wel tof dat we een Sertab gevoel krijgen.


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.