Live in Sofia: Poli Genova.

Vanavond heeft Poli Genova de geweldige taak om het 13de Junior Eurovisiesongfestival aan elkaar te praten. Maar wie is deze vrouw nu eigenlijk? Wij gingen opzoek.

  • Biografie van Poli Genova

Poli Genova of voluit Poli Plamenova Genova is geboren op 10 februari 1987 in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Ze is dus 28 jaar oud. Sinds haar vijfde is ze actief in de Bulgaarse showbizz. Daarnaast is ze niet meer vrijgezel, jammer voor de mannen die haar zien zitten. 

  • Professionele carrière.

We zeiden het in het vorige stuk al dat Poli Genova sinds haar vijfde optreedt in Bulgarije. Ze werd lid van de zanggroep “Bon-Bon” onder leiding van Rosa Karaslavovoyi, tevens ook haar eerste producent. Ze studeerde daarna aan de muziekschool klarinet. Hierdoor werd ze toegelaten tot het prestigieuze theater academie. Tussen de jaren 2004 en 2007 zat Poli in de band Melody. Hiermee heeft ze in 2005 en 2006 geprobeerd om deeltenemen aan het Eurovisiesongfestival, maar dit is nooit gelukt. In 2008 verliet Poli de groep en begon ze een solocarriere. Het belangrijkste wapenfeit van Poli was uiteraard haar deelname aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in Düsseldorf.
Helaas voor Poli bleef ze met met “Na Inat” steken op een twaalfde plaats van 19 deelnemende landen.

  • Presentatrice Junior Eurovisiesongfestival

Een kleine maand voor het Junior Eurovisiesongfestival in Sofia plaats vond werd door de Bulgaarse omroep BNT bekend gemaakt dat Poli Genova de show mag presenteren. De omroep koos voor haar omdat ze de Engelse taal machtig is, prachtige verschijning en omdat ze internationale bekendheid verworven heeft met haar deelname aan het Eurovisiesongfestival. Het team van EBU interviewde afgelopen donderdag Poli.

Vanavond is het grote moment aangebroken voor Poli. We wensen haar geluk toe.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.