The Road to Valletta [3]: Italië.

Het Junior Eurovisiesongfestival is op zondag 20 november aan zijn 14e editie toe. 17 landen treden er aan en wij stellen elke dag één kandidaat aan u voor in onze rubriek “The Road to Valletta”. Na Oekraïne gisteren gaan we vandaag naar Italië.


Fiamma Boccia – Cara Mamma
De Italiaanse omroep RAI koos dit jaar zijn kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival intern. De keuze viel op Fiamma Boccia met het nummer Cara Mamma (liefste moeder)
Fiamma is 14 jaar oud en woont in Florence met haar muzikale familie. Zo is ook haar oudere zus Emilia een zangeres. Naast zingen houdt Fiamma zich ook bezig met het bespelen van piano. Fiamma maakt sinds enkele jaren ook deel uit van het kinderkoor, Piccolo Coro Melograno di Firenze.
VideoclipItalië & het junior Eurovisiesongfestival
Italië is nog maar een groentje op het Junior Eurovisiesongfestival. Twee jaar geleden, ook in Malta maakte Italië zijn debuut op het festival met Vincenzo Cantiello en het nummer Tu primo grande amore. Het werd meteen een sterk debuut want Vincenzo kon het festival winnen. Vorig jaar waren we niet te gast in Italië want de Italiaanse omroep wou het festival niet organiseren. In Sofia (Bulgarije) kon Italië niet verder komen dan een voorlaatste plaats met Viva.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.