De Pareltjes (78)

Voor velen is dit een verlengd weekend en hoe kan je dat beter beleven dan met een hoop eurosongmuziek? Wij doken alvast vandaag in het archief opzoek naar een goed nummer om het weekend te vieren.
Brotherhood of man – Save your kisses for me
Tijdens de jaren ’70 was het Verenigd Koninkrijk razend populair op het Eurovisiesongfestival. In 1975 werden ze zo trouwens tweede en de BBC wou voor het Eurovisiesongfestival in 1976 opnieuw winnen. De omroep organiseerde een nationale voorronde met 12 kandidaten onder de noemer A Song for Europe 1976. De winnaar werd gekozen door een 14 regionale vakjurys. De winnaar werd Brotherhood of Man met het nummer Save your kisses for me. De groep bestaat uit: Nicky Stevens, Sandra Stevens, Martin Lee en Lee Sheridan.

Tijdens het Eurovisiesongfestival in 1976 mocht Brotherhood of Man als eerste van de avond aantreden. Op het einde van de avond bleek dat het Verenigd Koninkrijk zijn derde overwinning op het Eurovisiesongfestival beet had met 161 punten. België had met nog zes andere landen de volle twaalf punten over voor deze inzending. Nederland gaf aan de Brotherhood of Man tien punten. Het was trouwens het tweede jaar op rij dat de eerste kandidaat van de avond het festival kon winnen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.