The Road to Valletta [4]: Albanië.

Het Junior Eurovisiesongfestival is op zondag 20 november aan zijn 14e editie toe. 17 landen treden er aan en wij stellen elke dag één kandidaat aan u voor in onze rubriek “The Road to Valletta”. Na Italië gisteren gaan we vandaag naar Albanië.


Klesta Qehaja – Besoj
De kandidaten voor Albanië op het Eurovisiesongfestival en het Junior Eurovisiesongfestival worden meestal gekozen door Festivali i Këngës. Tijdens de kinderversie deze zomer namen er veertien kandidaten deel die strijden voor het ene ticket dat recht heeft op deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival. De wedstrijd werd gewonnen door Klesta Qehaja met het nummer Besoj. Klesta is tien jaar oud en geboren in Albanië. Sinds enkele jaren studeert ze zang aan de muziekschool.
Videoclip


Albanië & het junior Eurovisiesongfestival
Albanië debuteerde op het Junior Eurovisiesongfestival in 2012. Met Kam një këngë vetëm për ju werd het land laatste. Door dit triestige resultaat nam het land in 2013 en 2014 niet deel aan het festival. Vorig jaar kwam Albanië terug naar het festival en werd het vijfde met Dambaje. Albanië was het eerste land om zijn deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival in Malta te bevestigen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.