The Road to Stockholm (42): Rusland

Het grootste land dat deelneemt aan het Eurovisiesongfestival is al sinds 1994 Rusland. In 2008 won het land voor de eerste keer het festival en volgens de bookmakers zal in 2016 Rusland voor de tweede keer de zegepalm de lucht in steken.

The Road to Stockholm
Sergey Lazarec werd aangekondigd als de Russische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival toen hij de prijs voor zanger van het jaar in de wacht sleepte. De 32-jarige zanger is in Rusland en in het oosten van Europa een populaire artiest. In 2008 wou hij Rusland al eens vertegenwoordigen op het festival maar hij werd toen vierde in de nationale voorronde, het was trouwens dat jaar dat Rusland won. In Stockholm gaat Sergey het nummer You are the only one zingen, geschreven door John Ballard & Ralph Charlie Fahel.

In welke halve finale treedt Rusland aan?
Sergey uit Rusland zal als negende aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 10 mei 2016. 50% van de kandidaten die aantreden op deze startpositie konden de finale bereiken.

Twittervraag
Maakt Rusland kans om het festival te winnen?
De kans is zeer groot dat we volgend jaar richting Moskou trekken. De bookmakers en fans zijn er volledig weg van dit nummer en zien het dan ook winnen.

The Road to Stockholm
Gisteren: Italië
Vandaag: Rusland
Morgen: Zweden

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.